A trip through Belgian club history

The Mushroom

In de Klaverstraat in Denderleeuw vonden we dan wat vroeger afterclub ‘The Mushroom’ was, maar vandaag bestaat als D-tox. Deze kleine club is al sinds 3 generaties in de running! Wat begon als discotheek Rimavera, naar de namen van de dochters van de eigenaar, groeide al snel uit tot een goed draaiende tent. Na naamsveranderingen van Rimavera naar The Basement, werd het uiteindelijk The Mushroom. Het concept wijzigde ook en werd een afterclub.

422038_492890160764453_2095279122_n

Zoals alle afterclubs in de jaren 90 had ook deze kleine gezellige club af te rekenen met een kwalijke reputatie bij de buitenwereld en een stug gemeentebestuur.
Tegenwoordig wordt de club open gehouden door de kleinzoon van de originele eigenaar als D-Tox.

IMG_1740

IMG_1748

IMG_1749

IMG_3513

Helaas was de eigenaar niet aanwezig, dus konden we de binnenkant niet bewonderen, maar de vroegere eigenaar vertelde ons dat enkele buren anonieme klachten lanceren omwille van overlast. Opvallend is wel dat het gebouw zeer vroeger deel uitmaakte van een steenbakkerij, waardoor er zich naast het gebouw een ver weidelandschap uitstrekte.
Toen was er dus ook geen buur om te klagen om het minste. Toen de gronden rond de club verkaveld werden en goedkoop op de markt werden aangeboden duurde het natuurlijk niet lang voor de directe omgeving volledig dicht gebouwd werd.

Kort nadien volgde dan de eerste klachten. Een beetje hetzelfde verhaal als Zaventem waar mensen goedkoop gronden kopen om dan achteraf te klagen van de vliegtuigen. Zeer jammer vinden wij dat.

Daar bovenop komt dan nog dat het gemeentebestuur de club recent een sluitingsuur oplegde van 4u. Gezien vele bezoekers de club via het nabije treinstation bezoeken en de eerste trein pas om 6u rijdt bezorgt dit de eigenaars een benarde situatie. Ze gaan in beroep om de club toch tot 6u open te houden. Wij duimen met hen mee zodat ook dit stukje Belgische clubgeschiedenis nog lang mag bestaan.

Op facebook is de club te vinden als D-tox denderleeuw

https://www.facebook.com/dtox.denderleeuw

Advertenties

Eén reactie

 1. Na “The Basement” is het enkele jaren de “Monroes” geweest. Toch wel van 1996 tot 2000 of 2001 (dus toch niet min om erbij te zetten).
  Ik denk dat Monroes meer als danscafé begonnen was en stilletjesaan overging naar een afterclub (met meer succes denk ik en soms een beetje tegen de zin van de toenmalige baas die soms gestresst rondliep als het alweer goed klaar buiten was en ons dan maar buiten jaagde). Tegen 1997 was het meer afterclub dan danscafé.
  Mij zeer bekend daar was als je binnenkwam een touchscreen arcade gamekast met naakte vrouwen waar je de fouten moest zoeken tussen 2 foto’s. Stond soms een pak mensen rond op de Speed vol concentratie mee te kijken en helpen xD
  Op weg naar beneden stonden er 2 gokkasten (bingo) met veel succes!
  Beneden was het natuurlijk vollebak party en shaken!
  Check setjes van de DJ die er toen speelde op mixcloud. DJohn THE MONROES
  Geweldige website! En jammer om te zien hoe ons vroegere partyland zo verzuurd is door zure mensen…

  Like

  25 april 2018 om 20:52

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s