A trip through Belgian club history

To be continued…

En voila,
820km, 25 clubs en 2 dagen later zat onze legendarische trip erop.
Nog eens verschillende weken bloggen later en dit is dus het resultaat.
Nooit hadden we durven hopen dat deze tour zo indrukwekkend ging zijn.
Het geluk dat we gehad hebben die 2 dagen… niet normaal!
De mensen die we gesproken hebben, de plekken die we bezocht hebben, de interieurs die we mogen aanschouwen hebben, de verhalen onderweg, het was legendarisch!
Helaas konden we niet elke club (legendarisch of niet) in Belgie doen in 1 keer.
We hebben er enkele clubs uit gepikt, bekende en minder bekende, om onze trip in 1 weekend rond te krijgen.
Ongetwijfeld zijn er nog clubs waar we niet geweest zijn die voor velen toch veel betekenen.
Daarom willen we ook onze ervaringen met jullie delen op deze blog, zodat we dit kunnen blijven updaten.
Jullie zullen hier dan ook nieuwe posts zien verschijnen van clubs die we opnieuw bezochten tijdens openingsuren of van nieuwe clubs die we passeerden.
Toch opvallend vinden wij, dat na al die jaren nog vele beroemde clubs en concepten bestaan. Zij het onder een andere naam of op een andere locatie, maar het deed ons deugd om tijdens deze trip toch nog zoveel actief nachtleven tegen te komen.
Daarop kunnen wij enkel maar zeggen dat we Belgen zijn, inwoners van hét land van de megadiscotheken en een indrukwekkend nachtleven. Een bewijs daarvan is het feit dat we tijdens onze tour meestal niet langer dan een half uurtje moesten rijden tussen 2 locaties in, en dit terwijl je weet dat we niet elke discotheek in Belgie bezocht hebben!
We hopen dan ook van harte dat we met deze blog de passie voor het uitgaan opnieuw hebben aangestoken bij velen onder jullie.
IMG_2759
Wij hebben ons uiterste best gedaan om alle huidige clubs nog in een goed daglicht te plaatsen, omdat ze meestal bestempeld worden als ‘beruchte’ danstempels.
Hopelijk hebben jullie veel leesplezier, en rakelt deze pagina bij sommige nog wat leuke herinneringen op.
Voel u dus vrij om onze pagina naar hartenlust te delen op de sociale media!
Keep clubbing alive,
Nicolas W. en Jan B.
 IMG_3348
ps: het beste lees je deze blog van onder naar boven om de volgorde van onze bezoeken aan te houden.
Advertentie

3 Reacties

 1. Voor wie het allemaal meegemaakt heeft is het geen geheim dat Belgie enorm veel dancings/discotheken rijk was. hoeveel het er zijn weet ik niet precies, 100….. 200…. 500 of nog meer dan dat. Van Catacombes in Kortrijk tot Club MacKenzie in Brugelette naar Metropolis in Harsin. Van Oxygene in Knokke naar Extreme in Affligem naar Palladium in Baisy-Thy Naar Le Cadran in Luik. Van Lamborghini in Maldegem naar Cherry Moon in Lokeren Naar Zillion in Antwerpen, naar Cartouche in Wuustwezel en tot naar Reflex in Westerlo tot Dockside in Hasselt. Van La Bush in Peqc tot Lagoa in Menen tot Balmoral In Gent en tot The Kings Club in Aalst tot naar The Fuse in Brussel. Hebben jullie nog plannen om na de al 25 beschreven clubs, nog clubs te beschrijven al dan niet met de nodige foto’s. In mijn opinie, alle clubs, het totaal packet als ge het genre NEW BEAT erbij betrekt in voor mij cultureel erfgoed en zou zo moeten beschermd worden, wat niet meer mogelijk is, maar een waardig artikel met hopelijk alle clubs in Belgie zou een schoon alternatief zijn. En belangrijker nog, zo krijgen de clubs een CLEAR MY NAME alst ware, want nu voor velen gelijk welke ge vernoemt, een verkeerd imago heeft, terwijl iedereen die bezoeker was er enorm veel goeie herinneringen aan heeft, er in die clubs vriendschappen zijn ontstaan die de dag van vandaag nog bestaat, er koppels zijn uit ontstaan en sommigen getrouwd zijn en sommigen zelfs nog samen zijn. Dat de eigenaars eigenlijk er in geslaagt zijn om de jeugd iets te geven waarbij die jeugd zichzelf konden zijn zonder vooroordelen over gelijk welk onderwerp ze thuis of op school niet konden uiten. Wat jullie al gedaan hebben heeft mijn diepste respect en ben jullie ontzettend dankbaar dat het imago van DISCOTHEEK/DANCING al een miniscuul gehalte is opgepoetst. Groetjes PIERRE DESCAMPS

  Like

  28 april 2016 om 19:25

  • dj real sound ooit dj in momtini - baccardi's doet mij veel pijn om al die danstempels te zien verdwijnen blijft amper nog wat van over waar is de tijd i love house for ever

   mooi site dancing baccardis in eksel staat er nog niet bij club criba in as

   Like

   25 mei 2016 om 04:09

 2. Hey Jongens, dit nu pas ontdekt en het geeft mij een krop in de keel. De emoties komen boven bij het zien van de plaatsen waar ik vroeger nog geweest ben. Bedankt om dit te delen. Dit is een stukje Belgische geschiedenis van de House Scene. Btw als jullie van plan zijn om nog eens op trip te gaan hier enkele ideetjes. Dixie’s Brasschaat / Highstreet Hoogstraten / Club X Brasschaat / Planet Hardcore (Dendermonde ?) / La Scala Blankenberge / Millenium Herselt / Confetti’s (Brasschaat ?) / Feestpaleis Beervelde / The Temple Destelbergen / Cafe Local Antwerpen / King Beach Blankenberge /

  Like

  17 april 2017 om 18:38

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s