A trip through Belgian club history

Mackenzie

Na onze vorige stop kwamen we aan in Brugelette, thuisbasis van de Mackenzie club.

1558555_615063021880499_831964770_n

Bij menig discotheek-ganger en house liefhebber zal de naam Mackenzie wel een lampje doen branden, en dat is helemaal niet onterecht:

De toenmalige club Mackenzie was eigendom van de vader van Patrick Fasseau, beter bekend als Pat Mackenzie. Patrick mocht in de club van zijn vader als DJ draaien. De zaak is een schot in de roos. DJ Pat Mackenzie en DJ Goldfinger zorgden er voor dat de Mackenzie DE club in de buurt was.
Samen met DJ Stephane Akenan (die ook in de Mackenzie draaide) richtte Patrick de gelijknamige procudergroep ‘The Mackenzie’ op, ongetwijfeld bekend bij velen van jullie.
Patrick zat trouwens ook mee in de groep ‘Virtual Zone’ en richtte ook het platenlabel Mackenzie op!

Deze discotheek was dus de thuisbasis van de populaire muziekgroep, die samen met zangeres Jessie heel wat dansvloeren wist te doen vol lopen.
Later veranderde de naam naar The Mackenzie ft Jessy.

Hun eerste single uit 1995 ‘I am free’ staan in menig geheugen gegrift:

En net zoals jullie nu nieuwsgierig zijn naar wat er met de club is gebeurt, waren wij dat ook toen we in Brugelette aankwamen.
De lage bouw, met het afdakje aan de inkom waren de eye-catcher.
Op het pand hangen doeken van Glam’s club, maar dat privé concept is intussen over de kop gegaan.

IMG_4683IMG_4400IMG_4405IMG_4409IMG_4410

Er was niet echt een ‘bewoonde’ indruk bij ons bezoek, maar het gebouw was nog in deftige staat. Helaas dus geen foto’s van de binnenkant.

Op de facebook pagina van DJ Goldfinger zijn er trouwens nog een ton foto’s te vinden van de Mackenzie en zijn bezoekers:
Facbook pagina DJ Goldfinger

Wie zijn geheugen nog eens even wil opfrissen en te weten wil komen wat het platenlabel The Mackenzie over de jaren heen allemaal geproduceerd heeft, is er deze Discogs pagina.

Eén reactie

  1. Plaitin

    C est devenu une boucherie maintenant…. peu à peu nos lieux magique disparaissent…. snif snif

    Like

    8 januari 2021 om 22:20

Plaats een reactie