A trip through Belgian club history

Club X

Logo.X

Van de Globe in Stabroek, naar de Qu in Brasschaat en verder naar Club X in Wuustwezel. We zijn vast niet de enigen die deze route vroeger deden, en ondanks het feit dat al deze clubs er nu niet meer zijn, deed het toch wel wat met ons.

We werden er aan herinnert dat we nooit de gelegenheid hadden om de indrukwekkende trip die we nu aan het maken waren, nooit (deels) konden maken als de zon onder gegaan was om van de ene grote bekende megadancing naar de andere te rijden.

Maar goed, nog een naam die we de eerste trip reeds op ons lijstje hadden staan, maar die we simpelweg niet gevonden hadden. Opvallend, want de vroegere dancing Cartouche/The Site enkele meters verderop hadden we wel gevonden.
En daarom deze rechtzetting 🙂

De buitengevel is maar weinig verandert, buiten de immense naamborden op de voorgevel dan. Momenteel huist er een elektriciteitsbedrijf in het pand:

IMG_4674IMG_4815IMG_4672

En wie kent die grote groene X niet?
Club X werd in 1993 geopend, voortvloeiend uit de piratenzender Channel X. Door zijn ligging in de grensstreek trok deze hardcore discotheek al snel menig bezoekers van zowel Nederland als Belgie.
Op 8 januari 1995 kwam er een kink in de kabel toen de Belgische politie tijdens één van haar grootscheepse ‘razzia’s’ die zij in clubs hield, een kleine hoeveelheid drugs vond. De burgemeester van Wuustwezel besloot hierop Club-X 4 maanden dicht te gooien waarna de organisatie uitweek naar de 15 km verderop gelegen discotheek Qu, die al snel werd omgedoopt tot ‘Clubje X’.

Op 19 mei 1995 ging Club-X weer open en werd er naast het uitbrengen van de Club-X verzamelcd’s ook een single gereleaset: ‘The Sequel (la la la)’

Daarnaast werd er door Jambers ook een reportage gemaakt van de portier van de discotheek: Rudi De Loos.

Uiteindelijk werd de club op 1 mei 2000 gesloten door het gemeentebestuur.
Door de immense bekendheid van toen, is de club nog steeds niet vergeten!
De Facebook-pagina van de Club is nog steeds druk bezocht, en zelfs de originele website werkt nog steeds!

 

 

Advertenties

2 Reacties

 1. Die tijd van Club-X zal ik nooit vergeten. Ik had mijn rijbewijs behaald op 17 februari 2000 en heb dus nog de 2 laatste maanden van Club-X kunnen beleven. Voor 1 nachtje Club-X heb ik toen veel kilometers moeten afleggen. Vanuit Peer (Noord-Limburg) ging het eerst richting Maastricht om nog volk op te halen en van daar uit ging het richting Wuustwezel. En ´s morgens na sluiting deze rit nog eens en dat allemaal met een Renault R5 die toen 13 jaar oud was met een muziekinstallatie erin die meer waard was dan de auto.

  Like

  25 juli 2016 om 02:50

 2. Kelly

  Van de Club X heb ik ook nog vele foto’s van zowel binnen als buitenkant.
  Tevens van de binnenkant van het bedrijf er nu huisvest.

  Like

  4 februari 2017 om 16:33

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s